KurssitKäsityöretriitti
11.-12.11.2016
Tule mukaan rentoutumaan ja ”lataamaan akkuja” käsitöiden pariin. Jätämme arjen kiireet sekä stressin taaksemme ja heittäydymme käsillä tekemisen maailmaan. Nautimme rennolla otteella käsitöiden voimaannuttavasta ja rentouttavasta vaikutuksesta.
Israel-kurssi: Pyhiinvaellus
11.-12.11.2016
Pyhiinvaellus-teemaisella Israel-kurssilla tutustutaan Raamatun tapahtumien historiallisuuteen, arkeologiaan, maantieteeseen sekä historiankirjoitukseen. Kurssilla käsitellään pyhiinvaellukseen liittyviä teemoja: muukalaisena maailmassa, kuolema kristityn kotiinpaluuna sekä pyhiinvaellusseurue pienenä seurakuntana. Lisäksi kurssilla käydään läpi keskiajan pyhiinvaelluksia. Kurssilla pyrimme ymmärtämään, miten Raamatun sanoma koetaan kokonaisvaltaisesti ja syvästi.
Hieronnan peruskurssi
11.-12.11.2016
Kurssilla opiskellaan hieronnan perusteita, kuten perusotteita, perusanatomiaa hieronnan näkökulmasta sekä hieronnan fysiologisia vaikutuksia.
Ensiapukoulutus (1.päivä)
12.11.2016
Koulutus järjestetään kahdessa osassa; lauantaina 12.11. sekä 19.11.
Huom.Ensiapukortin päivittäjät tai kertaajat voivat osallistua koulutukseen vain lauantaina 12.11.
Ensiapukoulutus antaa perustiedot ja -taidot hätätilanteessa ja tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa toimimiseen. Kurssilla saat myös perustietoa terveydestä ja sen omaehtoisesta edistämisestä. Kurssi vastaa SPR:n ensiavun peruskurssia.
#Hastag sentään!
23.-24.11.2016
Erityistä huomiota koulutuksessa kiinnitetään kasvatus- ja rippikoulutyöhön.
Koulutuksessa on mahdollisuus reflektioon ja keskusteluun, jossa voi tavata ja verkostoitua eri kasvatustehtävissä ja –aloilla toimivien kanssa.
Raamattu avautuu Israelissa
25.-26.11.2016
Raamattu avautuu Israelissa-teemaisella Israel-kurssilla tutustutaan raamatullisiin kohteisiin: pyhiin paikkoihin Jerusalemin vanhassa kaupungissa, Jeesuksen elämän keskeisiin paikkoihin, kuten Getsemaneen ja Golgataan sekä muualla Israelissa.
Vyöhyketerapian peruskurssi
25.-26.11.2016
Vyöhyketerapian peruskurssilla tutustutaan kehon energiavyöhykkeisiin ja heijastealueisiin sekä opetellaan painanta- ja hierontamenetelmiä, joiden avulla voi hoitaa itseä ja toisia.
Myofaskian jatkokurssi: ylävartalo
9.-10.12.2016
Koulutuksessa jatketaan tutustumista faskian merkitykseen osana myofaskiaa ja kehon liikettä. Teoriatiedon lisäksi koulutus sisältää runsaasti käytännön harjoittelua parin kanssa. Kurssilla keskitytään erityisesti ylävartalon käsittelyyn.
Joululahjat valmiiksi
9.-10.12.2016
Tule mukaan mukavaan seuraan valmistamaan itse tehtyjä lahjoja, kuten koruja, pieniä käyttöesineitä ja jouluisia valoja.
Liikkuva kuva ja video: Pieniä tarinoita
9.-10.12.2016
Kurssilla tutustutaan videokuvaukseen ja kuvakerrontaan. Kurssilla suunnitellaan ja kuvataan video omalla digikameralla. Kuvamateriaalia muokataan tarinaksi ja video työstetään tietokoneella.
Grafiikan kurssi
13.-14.1.2017
Kurssilla tutustutaan koho- ja syväpainotekniikkaan, laattamateriaalina PVC-muovi.
Opettajana toimii taidegraafikko Marianne Kaustinen
Kuivakuppaus
13.-14.1.2017
Kuivakuppauksessa öljytyllä iholla liu'utetaan kumisia imukuppeja ja alipaine saa aineenvaihdunnan vilkastumaan. Kurssi sopii kaikille kiinnostuneille, aiempaa ennakko-osaamista ei vaadita.
Kurssilaiset osallistuvat voivat ostaa imukuppeja kouluttajalta hintaan 32 euroa (4 kpl setti).
Intialaisen päähieronnan kurssi
3.-4.2.2017
Kurssilla tutustutaan intialaisen päähieronnan rentouttaviin, terapeuttisiin ja hyvinvointia lisääviin vaikutuksiin.
Kuumakivihieronnan kurssi
10.-11.3.2017
Kurssilla opetellaan koko kehon rentouttava kuumakivihieronta, kivien ja lämmityskattilan käyttöä ja huoltoa, hoidon vasta-aineita sekä hyötyjä sekä saadaan tietoa kuumakivihieronnasta hoitomuotona.
Mindfulness -kurssi
21.-22.4.2017
Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat aktiivisesti pysähtyä oman hyvinvointinsa äärelle ja ovat kiinnostuneita mindfulnessista eli hyväksyvästä tietoisesta läsnäolosta
Laulunkieli
5.-7.5.2017
Kurssilla etsitään jokaisen omaa ääntä, omaa tapaa käyttää laulunkieltä. Etsitään avainta lukkoihin - tehdään löytöretkiä oman laulun syntysijoille.
Kurssin opettajina toimivat näyttelijä, laulaja, ohjaaja Susanna Haavisto sekä pianisti, laulaja Marianne Oivo.