Kurssit

Kursseillamme osallistujat voivat kartuttaa tietoa ja taitoa useilla eri aloilla, joita ovat esimerkiksi:

- kuvataide: öljyväri-, grafiikka- ja akvarellimaalaus…
- hyvinvointi- ja terveys: hieronta, vyöhyketerapia, lymfaterapia…
- musiikki: laulukurssit, kansanmusiikki…

Kursseille osallistuminen auttaa myös jatko-opiskelupaikan valinnassa ja haussa.


_______________________________________________________________________________________

Sienet tutuiksi -kurssi
9.-10.9.2016
Kurssilla opitaan teoriaa sienistä, sienien tunnistusta ja tuntomerkkejä, mutta myös käytännön vinkkejä sienestykseen, välineisiin, sienten keräämiseen, valmistukseen ja säilömiseen.
Vyöhyketerapian jatkokurssi
9.-10.9.2016
Toiminnallisella vyöhyketerapian jatkokurssilla kerrataan peruskurssilla läpikäydyt asiat.
Liikkuva kuva ja animaatio: kuvasta kuvaan
9.-10.9.2016
Tutustutaan liikkuvan kuvan tekniikkaan. Valmistetaan pläräyskirja eli flipbook sekä suunnitellaan ja kuvataan digikameralla oma animaatio.
Tukiviittomakurssi
9.-10.9.2016
Kurssilla opetellaan puhetta tukevia ja korvaavia kommunikaatiokeinoja sekä tukiviittomien, kuvien ja pikapiirtämisen käyttämistä arkikommunikoinnin apuna.
Lymfaterapian peruskurssi
7.-8.10.2016
Kurssin tavoitteena on antaa sellaisia tiedollisia ja taidollisia valmiuksia, että kurssilainen tietää lymfahoidon hyödyt sekä ymmärtää lymfakierron merkityksen hoitotyössä. Opetus sisältää teoriaa ja käytännön harjoituksia.
Sisustussuunnittelukurssi
7.-8.10.2016
Kurssilla käydään läpi tiivistetysti sisustamisen keskeisiä asioita. Kuulet kalusteiden valintaan liittyvistä asioista, valaistuksen suunnittelusta sekä värien ja pintamateriaalien käyttötavoista.
Autenttinen ääni-retriitti
7.-8.10.2016
Kurssilla tutustutaan ihmisääneen perustuviin kehomieli-harjoituksiin. Harjoittelemme tietoista läsnäoloa liikkeen, hengityksen, vuorovaikutuksen ja äänen avulla. Kurssilla tehtävät harjoitukset lieventävät stressiä, kroonisia kiputiloja ja vapauttavat kehon syviä jännityksiä.
Käsityöretriitti
11.-12.11.2016
Tule mukaan rentoutumaan ja ”lataamaan akkuja” käsitöiden pariin. Jätämme arjen kiireet sekä stressin taaksemme ja heittäydymme käsillä tekemisen maailmaan. Nautimme rennolla otteella käsitöiden voimaannuttavasta ja rentouttavasta vaikutuksesta.
Hieronnan peruskurssi
11.-12.11.2016
Kurssilla opiskellaan hieronnan perusteita, kuten perusotteita, perusanatomiaa hieronnan näkökulmasta sekä hieronnan fysiologisia vaikutuksia.
Israel-kurssi: Pyhiinvaellus
11.-12.11.2016
Pyhiinvaellus-teemaisella Israel-kurssilla tutustutaan Raamatun tapahtumien historiallisuuteen, arkeologiaan, maantieteeseen sekä historiankirjoitukseen. Kurssilla käsitellään pyhiinvaellukseen liittyviä teemoja: muukalaisena maailmassa, kuolema kristityn kotiinpaluuna sekä pyhiinvaellusseurue pienenä seurakuntana. Lisäksi kurssilla käydään läpi keskiajan pyhiinvaelluksia. Kurssilla pyrimme ymmärtämään, miten Raamatun sanoma koetaan kokonaisvaltaisesti ja syvästi.
#Hastag sentään!
23.-24.11.2016
Erityistä huomiota koulutuksessa kiinnitetään kasvatus- ja rippikoulutyöhön.
Koulutuksessa on mahdollisuus reflektioon ja keskusteluun, jossa voi tavata ja verkostoitua eri kasvatustehtävissä ja –aloilla toimivien kanssa.
Vyöhyketerapian peruskurssi
25.-26.11.2016
Vyöhyketerapian peruskurssilla tutustutaan kehon energiavyöhykkeisiin ja heijastealueisiin sekä opetellaan painanta- ja hierontamenetelmiä, joiden avulla voi hoitaa itseä ja toisia.
Raamattu avautuu Israelissa
25.-26.11.2016
Raamattu avautuu Israelissa-teemaisella Israel-kurssilla tutustutaan raamatullisiin kohteisiin: pyhiin paikkoihin Jerusalemin vanhassa kaupungissa, Jeesuksen elämän keskeisiin paikkoihin, kuten Getsemaneen ja Golgataan sekä muualla Israelissa.
Joululahjat valmiiksi
9.-10.12.2016
Tule mukaan mukavaan seuraan valmistamaan itse tehtyjä lahjoja, kuten koruja, pieniä käyttöesineitä ja jouluisia valoja.
Liikkuva kuva ja video: Pieniä tarinoita
9.-10.12.2016
Kurssilla tutustutaan videokuvaukseen ja kuvakerrontaan. Kurssilla suunnitellaan ja kuvataan video omalla digikameralla. Kuvamateriaalia muokataan tarinaksi ja video työstetään tietokoneella.